Over ons

TVZD is een in bouwkundig ontwerpbureau dat zich voornamelijk richt op de particuliere markt. Naast nieuwbouw, verbouw en aanbouw maakt TVZD ook meubel- en interieurontwerpen waarbij duurzaamheid centraal staat.

Over ons

TVZD is een jong, toegankelijk en gedreven ontwerpbureau dat zich onderscheidt van de gevestigde orde. Wij zijn ontwerpers én technisch tekenaars waardoor vanaf de eerste schets maakbaarheid en esthetica hand in hand gaan wat de efficiëntie van het ontwerpproces tegemoet komt. Tevens houden wij van korte communicatielijnen waardoor de informatievoorziening optimaal verloopt. Bij elk project hebben wij als doel om een gebouw op maat te creëren wat bij de opdrachtgever aanvoelt als thuis, en wat daarnaast een uniek karakter en architectuurstijl heeft.

Missie

In het ontwerp zoeken we naar de perfecte aansluiting van uw wensen en behoeften. Hierbij besteden wij uitgebreid aandacht aan een positieve beïnvloeding van de ruimte op uw gemoedstoestand. Zowel in het bewustzijn als in het onderbewustzijn. Elk bouwwerk dient zijn bijdrage te leveren aan zijn omgeving, zowel esthetische als op het gebied van duurzaamheid.

Visie

Wij zijn van mening dat het welzijn van u als gebruiker verder gaat dan alleen het leefklimaat en het comfort. Welzijn is voor ons ook de uiteindelijke beleving van een ruimte en het effect daarvan op uw gemoedstoestand. Wij willen zorg dragen voor een goede invulling van het vertroebelde begrip 'duurzaamheid'.

'Een ruimte is de weerspiegeling van het individu'

TVZD vindt haar oorsprong tijdens de studie van Edwin Troost en Jeroen van Zutphent. De vriendschap, natuurlijke samenwerking en liefde voor architectuur die beide heren met elkaar delen resulteerde in de beslissing om samen af te studeren. Tijdens het afstuderen kreeg TVZD haar eerste project, en maakte in juli 2015 haar debuut in de architectuur wereld.

Edwin Troost

Partner en mede-oprichter TVZD

Na de studie Bouwkunde te hebben gevolgd met als afstudeerrichting Architectuur aan de hogeschool Windesheim, ben ik in 2015 afgestudeerd als bouwkundig ingenieur. Tijdens de studie heb ik een lang gekoesterde droom werkelijkheid gemaakt: het starten van een ontwerpbureau.

De liefde voor architectuur is een rode draad in mijn leven. Op jonge leeftijd was ik al aan het ontwerpen en met maquettes bezig. De beleving van een ruimte en de invloed die deze op een persoon heeft, hebben mij altijd gefascineerd.

Naast deze gecentraliseerde passie hardloop ik regelmatig om mijn gedachten af te laten dwalen, ligt mijn interesse bij technologie in combinatie met design, kijk ik regelmatig een blockbuster of serie en wanneer de tijd het toelaat reis ik graag om natuur en architectuur te bewonderen.

Jeroen van Zutphent

Partner en mede-oprichter TVZD

Na mijn HAVO diploma behaald te hebben startte ik met de opleiding Civiele Techniek. Hoewel de techniek en natuurkunde mij fascineerde, kon ik mijn creativiteit binnen dit vak moeilijk kwijt. Eigenlijk is het pas tijdens deze studie dat ik zag dat mijn liefde voor tekenen, creativiteit en techniek perfect kon worden gecombineerd in de architectuur. Na twee jaar Constructie besloot ik van opleiding te veranderen en startte ik in 2012 aan de opleiding bouwkunde met de afstudeerrichting architectuur in Zwolle.

Na deze versneld te hebben afgerond, waaronder een inspirerende stage bij Mecanoo, besloot ik mijn droom “een eigen ontwerpbureau” te verwezenlijken. Hoewel het mijn werk en vak is, is het net zo goed een passie en hobby, die altijd wel ergens in mijn gedachten speelt. De overige tijd spendeer ik het liefst met vrienden in een drukke horecagelegenheid, maar soms ook juist afgezonderd van alles.